Për çfarë duhet t’i dorëzohet drejtësisë Lulzim Basha?

Për cfarë duhet t’i dorëzohet drejtësisë Lulzim Basha?

Është kjo pyetja e parashtruar në quizi-n që ka ‘blinduar’ rrjetet sociale, përmes një videoje ku paraqiten tre alternativa përgjigjeje:

1- 230 milion euro vjedhje në rrugën e Durrës-Kukës?

2- 4 vrasjet në 21 Janar?

3-Faljen e detit Shqiptar-Greqisë?

Si rrallë herë ndodh, por në këtë quiz të treja alternativat janë përgjigje të sakta!

230 milion euro vjedhje në rrugën e Durrës-Kukës– Konsiderohet si vjedhja e shekullit dhe krimi më i rëndë financiar me protagonistë Lulzim Bashën dhe Sali Berishës. Nën petkun e patriotizmit, e të atdhe-dashurisë , Lulzim Basha dhe Sali Berisha vodhën plot 230 milionë euro nga paratë e shqiptarëve, ndërsa shpëtuan nga burgu me procedurë.

21 JANARI: Përgjakja e demonstratës së 21 Janarit nga kulla misterioze e Kryeministrisë ishte vetëm një pjesë e skenarit kriminal të pushtetit të atëhershëm. Më konkretisht, ish-ministri i Brendshëm, Lulzim Basha dhe ish-Kryeministrit Berisha ku mbeten të vrarë 4 qytetar të pafajshëm

Falja e detit Greqisë– Firmosja e marrëveshjes nga Basha për shitjen e detit Pakti Detar me Greqinë u firmos në 2009­n nga Dora Bakojanis dhe Lulzim Basha, dy Ministrat e Jashtëm të atyre viteve në Shqipëri e Greqi.

Të dy ministrat para dhe pas momentit të këtij pakti, janë shfaqur të buzëqeshur, duke nënkuptuar se të dyja palët ishin tepër të kënaqura. Mjaft i lumtur në atë kohë shfaqej Lulzim Basha, por pa ditur se kush kishte dalë i humburi dhe i fituari./ lexo.al