Kokaina e Maminasit, arrestohet në Gjermani “peshku i madh” Arbër Çekaj

Pas dy muajsh në arrati është bërë i mundur arrestimi i Arbër Çekajt. Ky arrestim i bujshëm u paralajmërua pak minuta më parë nga ministri i Brendshëm Fatmir Xhafaj.

Arbër Çekaj është pronari i kompanise Arbri Garden e cila ishte porositesja e kontenierit me banane nga Kolumbia, brenda te cilit u kap sasia rekord e kokaines ndonjehere në vendin tonë.

Sasia rekord 613 kg kokainë u sekuestrua në Maminas në datë 28 shkurt në një kontenier me banane të ardhur nga Kolumbia.

Në hetimin e sasisë rekord të kokainës që u kap në Durrës janë përfshirë edhe agjenci të huaja si dhe DEA amerikane pasi ka dyshime se në këtë sipërmarrje janë përfshirë grupe kriminale që operojnë brenda dhe jashtë territorit të Shqipërisë.

Kohë më parë diplomati amerikan Donald Lu është shprehur se Arbër Cekaj nga çdo këndvështrim është “peshk i madh” dhe u bëri thirrje partnerëve ta arrestojnë dhe ta sjellin para drejtësisë.