Arsimi, Nikolla: Po diskutojmë për hapjen e një Universiteti në Fier

Ministria e Arsimit Lindita Nikolla gjatë takimit në Fier me qytetarët u shpreh se po diskutohet mundësia e hapjes së një Universiteti në këtë qytet.

Diskutuam me Prefektin për këtë gjë, por Universitetet ngrihen mbi bazën e disa standardeve. Për shkak të një zone që ka disa prioritete që lidhen me gjeologjinë dhe naftën do të diskutojmë për të mundësuar ringritjen e kolegjeve profesionale. Por nuk duhet të bëjmë gjëra të nxituara. Universitetet ngrihen me procedura, ja ku është ai i Vlorës, në distancë shumë të afërt për studentët e Fierit, por ne po e diskutojmë.