10 këshilla për të humbur 6 kg për dy javë

Programi ushqimor i Haylie Pomroy është një revolucion i vërtetë. Për ata që janë “vazhdimisht” në dietë, ose të paktën tani në fillim të pranverës, është një zbulim i madh. Sepse, së pari, vendos si e bardha në të zezë një humbje të shpejtë të peshës dhe sigurisht që është strategjia më e mirë. Dhe është hera e parë që një nutricioniste bën një deklaratë të tillë.

Sipas Pomroy, humbja e peshës shumë dhe shpejt është zgjidhja ideale, sepse pengon njerëzit të dekurajohen. Vetëm bëni një “mrekulli” të vogël, kjo është e mjaftueshme për të zgjuar metabolizmin, duke ushqyer trupin me ushqimet e duhura.

Dhe kështu mbyllet rrethi. Pra, ne kthehemi në origjinën e asaj që kishte qenë suksesi i parë i madh i Haylie Pomroy, ose në dietën e ‘The Super Metabolism’. Në dietën e Revolucionit Metabolik – në librari që nga 19 prilli për llojet e Harper Collins – ne shkojmë një hap më tej. Gjashtë kilogramë në më pak se dy javë, përmes dy formulave: njëra është përdorur për të llogaritur peshën ideale dhe tjetra për të vlerësuar nivelin e mosfunksionimit tuaj metabolik.

Bazuar në rezultatin e arritur, Haylie Pomroy pastaj përshkruan tre profile ndërhyrjeje dhe secila prej tyre korrespondon me një hartë ushqyese që do të ndiqet për dy javë, një tabelë të detajuar ku për çdo ditë tregohet lloji i ushqimit që duhet të merret si dhe në cilën sasi. Qasja është jashtëzakonisht praktike: pas programit, në vetëm dy javë do të jetë e mundur të fitosh fizikun që kishit një kohë ose që gjithmonë e keni kërkuar.

Këtu është një vrojtim sesi funksionon metoda.

1.Hani 35 herë në javë

Hani 5 herë në ditë (për një total prej 35 vaktesh dhe ushqimesh çdo javë). Për të stimuluar metabolizmin dhe për të djegur dhjamin në një ritëm të qëndrueshëm është thelbësore për të ngrënë shpesh. Ju nuk duhet të kaloni vakte ose ushqime.

2.Hani brenda 30 minutash nga zgjimi

Hani brenda 30 minutash nga kur zgjoheni. Kjo nuk është koha për të kaluar mëngjesin: do të ishte sikur të fillosh ditën duke hedhur ujë në zjarr. Edhe nëse nuk duhet të vonohesh, për të bërë mëngjes dhe një meze të lehtë, thjesht vendos diçka nën dhëmbët. Pas gjysmë ore zjarri metabolik tashmë do të fillojë të lëngojë dhe do të duhet të bëni më shumë përpjekje për ta riaktivizuar atë.

3.Hani çdo 2-4 orë

Kjo është gjithmonë e vërtetë, përveç sigurisht gjatë gjumit. Ushqimi çdo 2 orë është një mënyrë e shkëlqyer për të mbajtur metabolizmin tuaj të djegur. Kurrë mos lejoni më shumë se 4 orë të zgjimit pa ngrënie ose meze, përndryshe zjarri metabolik do të fillojë të zbehet. Është një rregull me rëndësi thelbësore.

4.Shkoj në fund të 14 ditëve

Ju duhet të ndiqni programin për 14 ditë. Nëse gjeni rezultate të shkëlqyera pas një jave, ju nuk duhet të gëzoheni menjëherë sepse për të humbur peshën dhe për të ruajtur peshën e arritur ju duhet të përfundoni ciklin e tërë. Pas humbjes së parë të shpejtë të peshës, është e nevojshme të konsolidohen rezultatet. Nëse mbani kile tepër në fillim të programit, mund të humbni edhe më shumë në gjysmën e dytë të programit. Nuk ka rëndësi se cili është interesi juaj i ndërhyrjes metabolike aktuale: për të përfunduar punën dhe për të bërë atë në mënyrën e duhur, të gjitha 14 ditët janë të nevojshme.

5.Ndiqni nënndarje

Programi juaj ka javë të ndarë në 4 dhe 3 ditë ose 3 dhe 4, me një stil ushqimi për pjesën e parë të javës dhe një tjetër për gjysmën e dytë. Kjo nënndarje ka qëllimin specifik të stimulimit të humbjes së shpejtë të peshës, kështu që respektojeni atë.

6.Pini ujë në sasi të mjaftueshme në ditë

Kur ju humbni peshë shpejt, trupi shpëton nga yndyrnat, lëngjet dhe skorjet e prodhuara nga metabolizmi. Ky proces mund të inkurajohet duke pirë një sasi të ujit të pranverës në proporcion me peshën e trupit çdo ditë. Për të llogaritur ujin e nevojshëm nga trupi juaj duhet të bëni këtë llogaritje të thjeshtë: 30 ml për kilogram të peshës trupore. Nëse peshoni 82 kilogramë, për shembull, duhet të pini rreth 2.5 litra ujë në ditë. Mund të mbushni një sasi dhe ta pini për ca ditë të përcaktuara derisa ta përfundoni, por natyrisht ju mund të përdorni sistemin që ju preferoni

7.Kur është e mundur, zgjidhni organiket

Këshilla është që të zvogëlohet sa më shumë që të jetë e mundur praninë e pesticideve dhe substancave sintetike në dietën tuaj duke zgjedhur organikun, sidomos për mishin, pemën dhe perimet që konsumohen me lëvozhgën. Kimikatet e përdorura në bujqësi janë ndërhyrëse metabolike: nëse mëlçia duhet të punojë për shkatërrimin e toksinave (jo vetëm nga ushqimi, por edhe nga ndotja e mjedisit dhe ilaçet), nuk mund të përqendrohet në yndyrë. Ushqimet organike dhe një mjedis i pastër thjeshtojnë jetën e mëlçisë dhe përshpejtojnë humbjen e peshës.

8.Nuk ka ushqime të parashikuara në program

Ushqimet e zgjedhura kanë për qëllim veçanërisht humbjen e shpejtë të peshës, prandaj rrini në listë. Megjithatë, mund të zëvendësoni një ushqim me një tjetër në listë: një frut me një tjetër frut, një perime me një perime tjetër, një proteinë me një proteinë tjetër, e kështu me radhë. Për shembull, nëse nuk ju pëlqen shparg por vraponi pas trangujve ju mund të zëvendësoni të parën me një pjesë të sekondës.

9.Zgjidhni periudhën mirë

Para se të zhytësh veten në dietë, kalendari duhet të identifikosh dy javë pa ngjarje stresuese. Mos filloni me një lëvizje kur fëmija juaj i fundit është gati të shkojë në kolegj ose kur do të ndërroni punë. Mos filloni as me pushime, as në moment të aktivitetit super. Kjo nuk do të thotë, megjithatë, të shtyjë deri në fund të hidhur. Jeta është plot me periudha të vështira, shumë prej të cilave nuk mund të shmangen. Ju vetëm duhet të bëni më të mirën për të identifikuar 14 ditë gjatë së cilës mund të jeni në gjendje të ushtroni kontroll mbi atë që hani.

10.Zgjidhni datën e fillimit

Mendoni edhe një ditë. Shumë njerëz pëlqejnë të fillojnë të hënën, sepse duket e natyrshme që fillimi i dietës të përkojë me fillimin e javës. Në këtë mënyrë ju do të përfundoni të dielën dhe dy javë pas asaj të hëne të parë do të ndiheni një person tjetër. Por e hëna nuk është një zgjedhje e detyrueshme, është mirë çdo ditë tjetër të javës. Gjëja e rëndësishme është të planifikoni.